Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

1.10.2022 Podzimní brigáda u Ježkova mostu

I letos, jako už v minulých letech jsme pravidelně brigádničili u našeho mostu v Blansku. Poslední letošní úklidovou brigádu jsme svolali první říjnovou sobotu dopoledne. Jednak předpověď slibovala vcelku dobré počasí a druhý důvod byl, že už se blíží zima.

Sešlo se nás pět Kolejáků: Zdeněk Fasora, Jirka Ambros, Laďa Kopecký, Tomáš Prudký a já. Zdeněk totiž, z titulu své funkce místopředsedy, brigádu svolal. Rozdělil nám úkoly, co kdo asi tak bude dělat, a tak nám to ani netrvalo nijak dlouho. Zdeněk s Tomášem vešli do útrob konstrukce mostu a my ostatní uklízeli okolo. Opět se odtud vysbíralo pět pytlů odpadu. Opravdu nechápu, jak můžou být lidé takoví bordeláři. Spousta lidí, i na sociálních sítích tvrdí, že se u mostu schází bezdomovci. No, možná ano. Ale asi nejen oni. Nemyslím, že bezdomovci si kupují energetické nápoje a vodku ve skle. Přitom by stačilo, aby tam vícekrát prošla policie, nebo nám bylo umožněno udělat okolo plot.

Poslední letošní brigádu jsme tedy zdárně zvládli. Příštím rokem se sejdeme někdy na jaře a kromě úklidu opět zlikvidujeme nálety a traviny pod mostem, aby na sezonu opět prohlédnul.

Text: Kamil Kyzlink

Foto: Kamil Kyzlink a Tomáš Prudký

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová