Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

13.4.2019 Zahájení 4. sezony na předsedově LGB zahradní železnici

Zima je za námi a malá úzkokolejka našeho předsedy se opět na téměř půl roku probouzí k životu. Na druhou dubnovou sobotu jsme společnými silami nachystali zahájení provozní sezony na této hezké zahradní trati. Prvně si však povíme, co je na trati v Divišově ulici nového. A že to není tak málo:

V sobotu zahájení začalo ve 13 hodin, za účasti RC Model Pardubice, kde působí náš bývalý člen Lukáš Vlček, který přivezl nádherné modely kamionů a bagru a také model automobilu Škoda 120, samozřejmě vše na dálkové ovládání. Pan Karel Novosad, který v Křenovicích buduje také zahradní železnici, přivezl provětrat jednu ze svých vlakových souprav. Libor Kokeš, člen našeho spolku, tak jako každý rok i letos dovezl na ukázku několik plechových traktorů ze své sbírky plechových hraček. Spolek KOLEJOVÁ ukázal něco málo ze svého archívu a udělal výstavku ze své desetileté historie. Celou akci jsme doprovázeli v dobových uniformách z 80. let minulého století.

I když počasí moc nepřálo a bylo dosti chladno, díky dobré propagaci přišlo nad naše očekávání docela dost lidí. Letošní zahájení neuniklo také ani blanenské televizi, která zde s naším předsedou natočila asi šestiminutovou reportáž - viz odkaz.

Vlaky měly původně jezdit až do podvečerní 17. hodiny, ale pro nepřízeň počasí jsme ukončili akci již před 16. hodinou. Od tohoto dne je možno opět v určené dny spatřit tento malý vláček v provozu. V případě zájmu sledujte stránky 1. blanenské LGB železnice na sociální síti Facebook anebo přímo na vývěsce u trati v Divišově ulici.

Text: Kamil Kyzlink

Foto: Kamil Kyzlink a Leoš Knecht

Video: Studio Audiovisual

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová