Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

Krátká rekapitulace provozu 1. Blanenské LGB železnice v roce 2020

V letošním roce na kolejišti přibylo elektrické ovládání výhybek z ovládacího panelu, proto byl obnoven provoz i přes tunel, na kterém se postavil pěkný srub. Dále jsem pomocí 3D tisku opravil několik domků (hlavně střešní krytina a okna), vybetonoval jsem tovární dvůr. Také si mohou návštěvníci všimnout, že se na kolejišti objevilo i několik světelných návěstí a výstražné kříže na silnici. Poblíž Jiříkova je nový propustek na vodu. Rozestavěný dům dostal nové lešení včetně vrátku na přepravu materiálu.

Sezónu jsem zahájil letos o něco později, až 31.5.2020 z důvodu COVID situace. Čtyřikrát za sezonu došly také děti z příměstského tábora, jednou školka, jednou dokonce i DDM až z Chebu. Jezdil jsem také v rámci akce ZAŽÍT BLANSKO JINAK, v tento den jsem jezdil 5 hodin a došlo zhruba 240 lidí. Musím také poděkovat kamarádovi Liboru Kokešovi ze Židlochovic, který na tuto akci opět dojel se svými plechovými modely traktorů.

Také jsem měl jednu vzácnou návštěvu 15.8.2020 a to paní Evu Hruškovou, která mne tady vlastně navštívila již podruhé a setrvala zde více jak hodinu (poprvé zde byla i se svým manželem panem Janem Přeučilem před 4 lety, tentokrát s ní dojel její syn Zdenek Rohlíček).

Sezonu jsem ukončil dříve než bylo plánováno rovněž z důvodu COVID situace již 4.10.2020, v tento den na poslední jízdy došlo 107 osob během tří hodin provozu.

A na závěr v číslech: Celkem bylo kolejiště v provozu 24 dní (z toho 4x příměstský tábor, 1x školka, DDM z Chebu a akce ZAŽÍT BLANSKO JINAK), to je 67,5 hodin. Celkem letos kolejiště LGB navštívilo 1834 osob.

Text: Jiří Šimkůj

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová