Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

3.12.2022 Kolejácký předsilvestr

První prosincová sobota patřila letos tradičnímu zakončení kolejácké sezony. Ano, opět se konal náš Předsilvestr. Tentokrát již bez omezení proti Covidu. Druhým rokem jej hostila Obecní hospoda v Bílovicích nad Svitavou a letos hlavní pořadatelkou byla naše paní předsedkyně. Ani si to nakonec neužila, protože onemocněla.

Letošní téma bylo Doba lišky Bystroušky. K této době a k Bílovicím se vztahoval i malý kvíz pro účastníky. Mnohem větším lákadlem byla – jak jinak – Kolejácká tombola. Čítala dvacítku cen. Sponzory letošní tomboly byli kromě členů Kolejové a geocachingové komunity také FN U svaté Anny, Obecní knihovna Bílovice n. S., Městská policie Brno a Kamil Kyzlink starší. I přes vysokou inflaci, my jsme nezdražili a los už od počátku tomboly stojí 5 korun. Za 5 korun bylo možno letos získat retro notebook, ještě s mechanikou na diskety, či zánovní mobil. Praktická byla i sada na přežití, aktuální v hrozbě války. Do tomboly se zapojil i personál restaurace a docela úspěšně.

Předsilvestr to byl se vším všudy, pivo, víno i něco ostřejšího teklo proudem a k duhu přišla i výborná jídla. Tím, že jsme naši akci otevřeli i geokomunitě, má opět nebývalý úspěch. A objevil se zde i bývalý Koleják Martin Havlíček, který už brázdí tratě coby velký mašinfíra. Spěchal rovnou z práce. Ale jinak vždy potěší, když se sejdeme neformálně a můžeme si připít na zdraví. Myslím, že se vše opět vydařilo. Ceny rozdány, nový rok zapit, tak snad se vyvede a za rok na shledanou.

Text a foto: Kamil Kyzlink

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová