Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

Výstava „Kolejová 10 let s vámi“ v Řícmanicích (5. – 26. 3. 2019)

V letošním roce slaví náš spolek 10 let svého působení. Proto jsme se domluvili s Obecní knihovnou v Řícmanicích a uspořádali výstavu, která v kostce seznámila návštěvníky s onou desetiletou historií a činností spolku.

Expozici jsme rozdělili na 3 sekce:

Kromě těchto tří stěžejních expozic mohli návštěvníci také shlédnout i další artefakty z našeho bohatého archívu. Velmi se líbila kolekce doposud vydaných nástěnných kalendářů, nebo model původního umístění Ježkova mostu včetně točny. Jako doplnění jste mohli vidět malou dopravní kancelář s uniformami, drážním telefonem a dopravními deníky, část infosystému Pragotron a modely lokomotiv velikosti N.

Výstavu za měsíc konání navštívilo mnoho lidí z Řícmanic a širokého okolí a také děti z místní MŠ. Nezbývá, než poděkovat paní knihovnici MUDr. Staňkové za vstřícnost a velmi dobrou spolupráci. Bylo to velmi důstojné zahájení našeho výročního roku. Kdo výstavu nestihl, tak její část bude možno spatřit také v sobotu 13.4.2019 od 13 hodin v Blansku při zahájení sezony na 1. blanenské železnici na Divišově ulici.

Text a foto: Kamil Kyzlink

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová